Събития Детайли - Екскурзия до връх Мусала

EMail Печат

Събития

Събитие 

Екскурзия до връх Мусала
Заглавие:
Екскурзия до връх Мусала
Кога:
05.09.2009 - 05.09.2009 
Къде:
връх Мусала - Рила планина
Категория:
Екскурзия

Описание

Планираме еднодневна екскурзия до връх Мусала на 05.09.2009 (събота).

Тръгване рано сутринта 7 часа от София към Боровец. От Боровец с кабинковия лифт, стигаме до  местността Ястребец на височина 2 369м. Оттам продължаваме пеша към хижа Мусала (2430м), до която може да се стигне за около един час, а от хижата до върха - за около два часа и половина. Почивка на върха, връщане до Боровец и от там до София.

Общата продължителност на пешеходния преход е около 8 часа, което означава, че трябва да се качим от долната станция на лифта в 8:45 - 9ч и от горната не по-късно от 17:30ч. Пътуването с лифта продължава около 30 минути в посока. Цената на двупосочния билет е 10 лв.

Транспорт: Тръгване от София в 7ч, връщане след 20ч.
За групата от София: Осем човека ще пътуват с туроператор "По света и у нас". Цената за транспорт в двете посоки и планинска застраховка на човек е 22 лв. Плащането е предварително,  в брой или по банков път. Телефона на, който може да проверите за свободни места в автобуса на агенцията е 0889315549 - Люба. Тръгване в 7 часа от междинния паркинг пред стадион Васил Левски, пристигане в Боровец малко преди 9 часа.
Пет човека ще тръгнат от София с кола.

За групата от Пловдив: От Пловдив ще тръгне една кола с двама души и в Пазарджик към тях ще се присъедини още едни.

Важно: Всички групи трябва да са в Боровец, при долната станция на лифта за Ястребец не по-късно от 9ч. Целта е да се качим на лифта веднага щом бъде пуснат.

Храна: Носете си за из път. На върха няма чайна.
Дрехи: Удобни обувки, дъждобран, шапка и крем за слънце. На върха е  студено (8 градуса) - носете си връхна дреха, може и яке.

Който има книжка за 100-те обекта да я носи Laughing

За въпроси пишете в коментарите към събитието.

Подробно описание на маршрута от Боровец до връх Мусала
Поход до връх Мусала в снимки

Място

връх Мусала
Място:
връх Мусала   -   Уебсайт
Улица:
-
ПК:
-
Град:
Рила планина
Щат:
-
Държава:
Държава: bg

Записани потребители:

  • milena
  • nf1
  • Mim
  • jorangel
  • pamporov
  • dimi
  • makaveli
  • fantancho
  • Apropo
Трябва да се идентифицираш за да се запишеш за събитието.


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук