Събития Детайли - Екскурзия до хижа Рай - Райското пръскало и връх Ботев

EMail Печат

Събития

Събитие 

Екскурзия до хижа Рай - Райското пръскало и връх Ботев
Заглавие:
Екскурзия до хижа Рай - Райското пръскало и връх Ботев
Кога:
07.08.2009 - 09.08.2009 
Къде:
хижа Рай - Стара Планина
Категория:
Екскурзия

Описание

Планираме тридневна екскурзия до Райското пръскало с 2 нощувки в хижа Рай.
Маршрута  е следния: петък рано сутрин тръгваме от София към Калофер. От Калофер с кола или пеш стигаме до местността паниците. От там по пътеката продължаваме за хижа Рай (прехода е между 4,5 и 6,5 часа). След като стигнем хижата можем да се разходим и до Райското Пръскало (30мин разходка до него). На следващия ден между 8 и 9ч тръгваме за връх Ботев (преход между 2,5 и 4 часа). Почивка в чайната на метеорологичната станция и връщане към хижа Рай (може и с отбиване до пръскалото отново :)). Трети ден - връщане до Калофер и от там - София.

Организация:
спане: резервирали сме места в хижата, спането е по 10,3лв на човек на вечер, т.е. общо 20.60лв. Събираме капаро по 4лв на човек защото го искат от хижата (свържете с мен в сайта с лични съобщения да се уточним за него). Цялата група е 25 24 човека (има място за още един човек).
транспорт:
За групата от София - организиран е транспорт с микробус от София до Калофер и обратно. Цената е по 35 лв на човек. Ако предпочитем да ни закарат до местността Паниците и да ни вземат от там цената е 39лв на човек. Това можем да го решим и в деня на пътуването. ВАЖНО: микробуса ще тръгне в 06:30 от площад Александър Невски на 07.08.2009г.
За групата от Пловдив - организран е транспорт с кола от Пловдив до Калофер и обратно. Цената е по 8лв на човек.
храна: В хижата има храна супи с месо 1,60лв, леща и боб 1,40 лв. Носете си за из път и за там, че от личен опит храната свършва от време на време. Миналия път имаха и вафли и шоколади.
дрехи: удобни обувки (ако не са водонепроникаеми се препоръчва втори чифт), дъждобран, шапка и крем за слънце. Вечерта става хладно - носете си връхна дреха.

Място

хижа Рай
Място:
хижа Рай   -   Уебсайт
Град:
Стара Планина
Държава:
Държава: bg

Записани потребители:

  • nf1
  • milena
  • lemonade
  • jorangel
  • Mim
  • makaveli
  • marinski
Трябва да се идентифицираш за да се запишеш за събитието.


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук