Събития Детайли - Средновековен панаир

EMail Печат

Събития

Събитие 

Средновековен панаир
Заглавие:
Средновековен панаир
Кога:
02.10.2009 - 04.09.2009 
Къде:
Международен панаир - Пловдив - Пловдив
Категория:
Фестивал

Описание

На 2, 3 и 4-ти октомври в Пловдив ще се проведе  Средновековен панаир, визиращ периода XII-XIV век. Откриването е в 14 часа на 02.10.09г.

В Стария град, на Небет тепе ще бъде изграден палатковия лагер на панаира, ще бъдат представени поне десетина средновековни занаята - ковачество, ножарство, бижутерство, плетене на ризници и изработване на ламеларни доспехи, керамика, шивачество, тъкачество, резбарство по кост и рог, обущарство, точиларство, направа на лъкове, билкарство. Ще има гледачка на карти и палач. Ще се проведат турнири по стрелба с прашка, лък и арбалет, средновековна фехтовка и хвърляне на копие. Ще бъдат демонстрирани и готварски способности в средновековната кухня с рецепти от региона, Западна Европа и Мала Азия. Няма да липсват и медовината, и виното, и бирата. Предвидени са и лекции за съответния период.

Поканени гост-участници са: "Чигот", "Modus Vivendi", "18-ти Етърски пехотен полкъ" и необвързани реенактори.

Място

Международен панаир - ПловдивКарта
Място:
Международен панаир - Пловдив   -   Уебсайт
Улица:
бул. Цар Борис III Обединител 37
ПК:
-
Град:
Пловдив
Щат:
-
Държава:
Държава: bg

Записани потребители:

  • milena
Трябва да се идентифицираш за да се запишеш за събитието.


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук