Турция - Кападокия

{hide_in_full_view}
Автобус
635 лв
Държава: Турция
Дестинация: София – Одрин - Истанбул – Анкара –Учхисар – Гьореме - Юргюп - Зелве - Пашабаа - Каймаклъ - Кония – Бурса – София
Продължителност: 7 дни
Дата на заминаване: 20.05.-26.05.2012; 17.06.-23.06.2012; 16.09.-22.09.2012
{/hide_in_full_view}
Автобус
635 лв
Фирма: ''Глобус Турс'' ООД
Адрес: гр. София, бул. "Патриах Евтимий“ 58, партер
Телефон: 02/9806069
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Турция
Дестинация: София – Одрин - Истанбул – Анкара –Учхисар – Гьореме - Юргюп - Зелве - Пашабаа - Каймаклъ - Кония – Бурса – София
Транспорт: Автобус
Продължителност: 7 дни
Дата на заминаване: 20.05.-26.05.2012; 17.06.-23.06.2012; 16.09.-22.09.2012
Галерия:

Разширен вариант

7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 5 вечери

Програма:

1 ден – София – Пловдив – Капъкуле – Одрин - Истанбул

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “А. Невски”, от Пловдив в 09.00 ч. за Истанбул. Кратък престой в Одрин с посещение на българската църква Св.Георги и джамията Селимие. Пристигане в Истанбул и настаняване в хотел. Нощувка.

2 денИстанбул – Анкара

Закуска. Освобождаване на хотела. Начало на панорамна автобусна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - Синята джамия (посещение), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (само отвън), българската църква Св. Стефан (посещение), преминаване в азиатската част на града по въжения мост над залива Босфора - чудо на строителната техника, фотопауза на хълма Йеди тепе - една от най-високите точки на Истанбул. Продължаване за Анкара. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 денАнкара – Кападокия

Закуска. Освобождаване на хотела. Начало на туристическата програма на града, включваща Мавзолея на Ататюрк (“баща на турците”), Националния площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Следобяд отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на “Въртящите се дервиши “. Нощувка.
4 ден - Кападокия
(Учхисар – Гьореме - Юргюп - Зелве - Пашабаа)

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Начало на туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Посещение на долината на Гьореме(UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Преминаване през емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища

от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

5 ден Каймаклъ - Кония

Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ – най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Отпътуване към анадолското плато и към град Кония – религиозното сърце на страната, чиято история започва преди около четири хилядолетия, когато древните хeти основават на това място селище и го наричат Kuwanna и който преживява интензивно развитие през 12 и 13 в. по време на Селджукския султанат. Обиколка на града с местен екскурзовод - Мавзолеят на Мевляна Руми - основател на ордена Мевлевие /ордена на въртящите се дервиши/, Джамията Аллаедин и Медресето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Кония - Бурса

Закуска. Отпътуване към Бурса и туристическа програма в града, известен с минералните си извори и с културните си забележителности, който е крайна западна точка от прочутия “Път на коприната” – Голямата джамия, Коза Хан. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Бурса – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическата програма в Бурса продължава с посещение на Зелената джамия и Мавзолей. Отпътуване за България с прекосяване на Мраморно море с ферибот. Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителна информация и цени:

ЦЕНА: 635 лв.

Пакетната цена включва: транспорт с автобус с категория 3***, 6 нощувки със закуски и 5 вечери, от които 1 - в Истанбул в хотел 3***, 1 - в Анкара в хотел 3***, 2 – в Кападокия в хотел 4****, 1 - в Кония в хотел 4**** и 1 - в Бурса в хотел 4****, туристическа програма в градовете и обектите по маршрута, местни екскурзоводи, водач от агенцията, фериботни такси, мед. застраховка.

Пакетната цена не включва: входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия: представление с ориенталски танци – 25 EUR(с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление) или шоу на “Въртящите се дервиши “ (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) – 20 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус, при събран недостатъчен минимум туристи – трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR), летене с балон над Кападокия – 120 EUR, за деца до 12 г. – 60.00 EUR.

Входни такси за музеите: Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара – 15 TRL, Кападокия Каймаклъ – 15 TRL, деца до 12 г. - безплатно, Гьореме – Музей на открито - 15 TRL, деца до 12 г. – безплатно, Ючхисар крепостта – 4 TRL за възрастни, за деца до 12 г.- 2 TRL, Зелве - вход за комплекса – 8.00 TRL, деца до 12 г. – безплатно (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България).

Намаление за дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 100 лв.

за 3-ти възрастен – 40 лв.

Доплащане за единична стая: 165 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, ул. „ П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

гр. Дупница, 2600, ул. „Бенковски” 2

тел./факс: 0701/40086

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.globus-tours.net

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук