Карнавалът в Ксанти

{hide_in_full_view}
Автобус
95 лв
Държава: Гърция
Дестинация: Ксанти
Продължителност: дни
Дата на заминаване: 16.3.13-17.3.13
{/hide_in_full_view}
Автобус
95 лв
Фирма: Велбург
Адрес: бул. Христо Ботев 34
Телефон: 029531183
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Гърция
Дестинация: Ксанти
Транспорт: Автобус
Продължителност: дни
Дата на заминаване: 16.3.13-17.3.13
Галерия:
Дестинация: Ксанти, Гърция;

Транспорт: Автобусен;

Дата: 16.03.2013

Хотел: 2*/3* в Кавала;

Изхранване: Закуска;

Цена: 95 лева;

 

 

Карнавалът:


През 2013г. карнавалът ще е през първата половина на март и е ярко, жизнерадостно събитие, в което се натъквате на най-различни преживявания: от срещите с интелектуални авторски преработки на традиционния фолклор до щастливо и цветно шествие по централните улици и площади на града. Програмата на предстоящия карнавал още не е обявена, но пикът обикновено е "последната неделя" на събитието.

 

* възможност за качване в автобуса от Перник, Дупница, Благоевград, Сандански, Петрич.

 

1 ден - 16.03.2013

 

Отпътуване от София в 7:30 ч. от Стадион „Васил Левски" за гр. Кавала. Туристическа програма - Аквадукта на Сюлейман Великолепни, стария квартал Панагия и главната му улица Пулиду, която върви нагоре към родната къща и паметника на Мохамед Али паша. Този паша е бил вицекрал на Египет, докато Египет е част от Османската империя. Ще минеме покрай имарет -а, странноприемница за религиозни поклонници, който от 2004 г. е превърнат в хотел, част е от веригата "Исторически хотели на Европа". Стилът на сградата се определя като уникален образец на отомански барок, близо стоте му кубета са покрити с олово, има хамам, приказен басейн във вътрешния двор, обграден с колонада и пркрасна отоманска градина, Църквата „Св.Богородица". По желание посещение на цитаделата на Кавала. Построена е през 15-и век и е мястото за панорамни снимки на града. Вход - 2 евро. Свободно време. Нощувка в района на Кавала. Настаняване в хотел в Кавала или района. Нощувка.

 

2 ден - 17.03.2013

 

Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Ксанти, който е сред най-запазените архитектурно гръцки градове и това веднага личи по разнообразието от стилове, докато човек се разхожда из старите квартали. Центърът се завърта около часовниковата кула и встрани тръгват улиците, където можете да откриете остатъци от най-забележителното строителство - от периода между 1870 и 1910 г. Тогава със замах се изграждат впечатляващи къщи - предимно собственост на търговците с тютюн, църкви, хотели и обществени сгради. От това време са постройките на общината и на общинските музеи и галерии (особено забележителен образец е сградата на Фолклорния музей). В тях европейското влияние личи много, но само две-три преки встрани, в мюсюлманските райони, то почти отсъства. При възможност провеждане на пешеходна туристическа обиколка в старата градска част. ВКЛЮЧВАНЕ В КАРНАВАЛНОТО ШЕСТВИЕ.

 

16.00 ч. - 16.30ч. - отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

ЦЕНА: 95 лвна човек настанен в стая с две или три легла

 

Цената включва:


• Транспорт с комфортен, лицензиран автобус 3*

 

• 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Кавала или района;

 

• Пешеходна разходка в Кавала;

 

• Екскурзоводско обслужване по маршрута на български език

 

Цената не включва:


• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

 

• Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г. - 4 лева; до 75г. - 6 лева; от 76г. до 80 г. - 11 лева )

 

Доплащане:

 

• Единична стая: 30 лв.

 

Отстъпки:

 

• За деца до 11 г., настанени в стаята на двамата родители: 10 лв.

 

Забележка:

 

ПРИ ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ да си направите застраховка ''Отмяна на пътуване'' , за да ви се покрият неустойките в случай на невъзможност да тръгнете по здравословни или форсамажорни причини.

Програма:

Допълнителна информация и цени:

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук