Оферти Чужбина Екскурзии Гърция - екскурзии Карнавалът на остров Корфу

Карнавалът на остров Корфу

{hide_in_full_view}
Автобус
245 лв
Държава: Гърция
Дестинация: остров Корфу
Продължителност: 4 дни
Дата на заминаване: 24.02.-27.02.2012 г .
{/hide_in_full_view}
Автобус
245 лв
Фирма: ''Глобус Турс'' ООД
Адрес: гр. София, бул. "Патриах Евтимий“ 58, партер
Телефон: 02/9806069
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Гърция
Дестинация: остров Корфу
Транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни
Дата на заминаване: 24.02.-27.02.2012 г .
Галерия:

Карнавалът на остров Корфу води началото си още от Средновековието, когато венецианците пренасят този празник и обичаите, свързани с него, от родните си земи. Събитието е свързано с маскарадни костюми, много веселие и e преплетено с местните традиции и бит. Ще станете свидетели на голямото парадно шествие, в края на което символично се изгаря Крал Карнавал, за да изкупи греховете на жителите на Корфу; ще видите местния обичай на сватбата, съчетан с много хумор; ще се потопите изцяло в карнавалната атмосфера на острова!

Програма:

1 - ден Отпътуване Варна в 00.00 ч от ул. Антим I и от София в 6.00 ч. от площад "Александър Невски" ( ул. "Оборище"), Драгичево Дупница - Благоевград - Сандански. По маршрут КулатаИгуменица. Пътува се с ферибот до остров Корфу ( около 1.40 ч ) . Пристигане и настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Закуска. Туристическа програма в Корфу , посещение на двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил – любимият герой на императрицата. Отпътуване за Канони – малък полуостров на юг от Керкира. Тук се намира малък хълм, известен като Мишият остров. Легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Пешеходна разходка в столицата Керкира : площад "Еспланада" – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Закуска. Посещение на столицата Керкира за наблюдаване на карнавалните тържества. Следобед - туристическа програма: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителна информация и цени:

Цена на човек в двойна стая: 245 лв.

Цена на човек в единична стая: 345 лв.

Пакетната цена включва:
- автобусен транспорт
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * + в Корфу
- Панорамна обиколка на гр. Корфу и посещение на двореца „Ахилион”
- фериботни такси и билети

- медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
- екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

- Екскурзията до Палеокастрица – 10 евро

- - входни такси за двореца “Ахилион” (4 EUR),

- Старата крепост (6 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей,

- Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (8 EUR);

- входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

Доплащане за отпътуване от : Варна – 45 лв. ; Шумен – 45 лв. ;Търговище – 40 лв. ; В.Търново – 30 лв. ; Севлиево – 30 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: За да се проведат допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.

Туроператор “Агенция Глобус турС” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна полица № 3405110300R00444/ от 15.04.2011 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, бул. „П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

гр. Дупница, 2600, ул. „Бенковски” 2

тел./факс: 0701/40086

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.globus-tours.net

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук