Оферти Чужбина Екскурзии Румъния - екскурзии Екскурзия България - Румъния

Екскурзия България - Румъния

{hide_in_full_view}
Автобус
190 лв
Държава: България
Дестинация: Русе
Продължителност: 3 дни
Дата на заминаване: 01122011
{/hide_in_full_view}
Автобус
190 лв
Фирма: Радугатурс
Адрес: гр.Пловдив, ул."Иван Вазов"61Б
Телефон: 0878 639889
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: България
Дестинация: Русе
Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни
Дата на заминаване: 01122011
Галерия:

Екскурзия България и Румъния

С тръгване от Варна

Цена : 190 лв.

Дати: 21.10.2010 г. - 23.10.2010 г. / 18.11.2010 г. - 20.11.2010 г.


Маршрут: Варна - Шумен - Русе - Букурещ - Синая - Брашов

Първи ден:
На разстояние но около 8 километра от град Русе ще разгледаме така известният Скален манастир “Св. Димитрий Басарбовски”, който се намира в живописната долина на р. Русенски Лом сред множество скални обители. Ще посетим Ивановският манастирски комплекс: своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски лом, на 32м височина над водата. Тази обител е най-известната от групата на скалните манастири в Добружанския район заради красивите си и добре запазени стенописи. Стенописите в църквата "Света Богородица" край село Иваново са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Кратка почивка за фотопауза. Отпътуваме за гр. Русе. Ще направим обзорна обиколка на града. Свободно време за разглеждане на централната част на града и посещение на Катедралния храм "Света Троица", построен през 1632 година. Тук можем да се възхитим на позлатените и оцветени дърворезби, на съчетанието на цветовете и на реставрираните икони с дарителски надписи на български и гръцки език и десетте големи царски икони. Катедралинят храм "Света Троица" е обявен за паметник на културата от национално значение през 1983г. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден:
Отпътуваме в 6 ч. по маршрут Русе - Букурещ - Синая - Брашов. Тръгване от площад "Света Троица" (до Операта). Посещение на замъка "Бран", известен още като замъка на "Дракула" - ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Свободно време в района на замъка. Пристигане в Брашов около 15.00 ч. Туристическа програма в Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания - общинския площад със сградата на общината, Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата "Св. Бартоломей" - най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата "Св. Николай". Свободно време. Отпътуване за Синая. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Заминаване за Синая. Разходка в града. Разглеждане на замъка Пелеш и Манастира Синая. Отпътуване за Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като "Малкия Париж". Панорамна обиколка на града с екскурзовод - Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и дворец, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, Кралския дворец. Посещение на Патриаршията, църквата "Св.св. Константин и Елена" с мощите на св. Димитър Басарбовски. Свободно време. Отпътуване за България в 18 ч.

Цената включва :

- транспорт с лицензиран автобус ***
- 1 нощувка със закуска в хотел 2 / 3* в района на Брашов Синая
- 1 нощувка със закуска в Русе
- Посещение на Ивановските скални манастири
- Обзорна обиколка на град Русе
- Екскурзия до замъка на Дракула
- Туристическа програма в Брашов
- Екскурзия до Синая и замъка "Пелеш"
- Панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
- Екскурзоводско обслужване по маршрута
- Застраховка

Цената не включва :

- Вход за Замъка на Дракула - Бран
- Вход за Замъка Пелеш - Синая

ТА „Радугатурс”

гр.Пловдив, ул. „Иван Вазов”61Б

тел. 032 620484 / 0878 639889

e-mail : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

http://radugatours.com

Програма:

Допълнителна информация и цени:

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук