Оферти Чужбина Екскурзии Перу - екскурзии Перу и Боливия – Потвърдено пътуване!

Перу и Боливия – Потвърдено пътуване!

{hide_in_full_view}
Самолет
2170 €
Държава: Перу
Дестинация: Лима
Продължителност: 15 дни
Дата на заминаване: 13.10.2012-27.10.2012
{/hide_in_full_view}
Самолет
2170 €
Фирма: ЗИП Травел България
Адрес: София, Булевард Прага 8
Телефон: 00359 2 917 59 30 /40
Сайт: http://ziptravel.bg/bulgaria
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Перу
Дестинация: Лима
Транспорт: Самолет
Продължителност: 15 дни
Дата на заминаване: 13.10.2012-27.10.2012
Галерия:

Перу - страна, богата на цивилизации, които са съществували преди времето на Колумб, и перла в короната на колониална Испания.

Пътуването ни започва от Лима, столицата на испанските владения в Южна Америка, която въплъщава блясъка и великолепието на колониалната сила. Куско е люлката, от която възниква огромната империя на инките. По пътя към Мачу Пикчу – изгубената цивилизация на инките, ще посетим крепостта Олантайтамбо – друго внушително, но недовършено съоръжение на инките, където живеят индианци от племето кечуа. Те именно пазят непокътнатите традиции на своите предци – инките. Ще се изкачите до Мачу Пикчу – един от най-значимите архитектурни и археологически паметници в света.

Титикака, едно от езерата в света на най-голяма надморска височина, се смята за един от центровете на цивилизацията на инките. Въздух и вода се срещат в безкрайното синьо на езерото.

Ще се прехвърлим на отсрещния бряг на езерото Титикака, в Боливия, където с лодка ще достигнем до Островите на Слънцето и Луната. Следва разходка из най-високия голям град в света – Ла Пас, седалище на боливийското правителство. Пътувайки през Боливийските планини ще достигнем до хилядолетните останки на Тиуанако, един от главните археологични центрове на страната.

Арекипа, вторият по големина град в Перу, е друга спирка в нашето пътуване. Той е най-привликателния перуански град с неповторима красота и автентичност. Известен е като „Белият град” и „Градът на вулканите”, заради цвета на вулканичния камък (ашлар), използван в строителството. Наричат Арекипа още Град на вечната пролет, заради красивите площади, фонтани, църкви и дървета.

Ще имате възможност да се насладите на полет над платото Наска - от птичи поглед ще можете да видите плетеницата от фигури. Възникването им все още не е изяснено – от ерозия на каменния пласт до рисуването им от човешка ръка за извънземни.

Елате да потърсим отговори на загадките на Перу и Боливия, да усетим духа на древните мистериозно изчезнали цивилизации.....

Програма:

Ден 1 София –Лима 
Полети от София за Лима. Трансфер до хотел „Casandina San Antionio” или подобен и настаняване. Нощувка.

Ден 2 Лима (закуска и вечеря) 
Панорамна обиколка и разглеждане забележителностите на перуанската столица – колониална Лима и съвременния център с европейска архитектура от XIX в., площадите “Армас” и “Сан Мартин”, Катедралата и църквата “Сан Франциско” и др. Следобед посещение на Златния музей – най-голямата в света частна сбирка от златни и сребърни скъпоценности от Предколумбовата епоха. Нощувка.

Ден 3 Лима – Куско (закуска и вечеря) 
Трансфер до летището и полет Лима-Куско - столица на някогашната империя на инките. Настаняване в хотел. Следобед туристическа обиколка на Императорския град и посещение на Храма на Слънцето “Кориканча” и Катедралата; руините на крепостта Саксайуаман, Кенко – сакрален камък и пещера с олтари, Тамбомачай – важен сакрален център, Пука Пукара (“Червената крепост”). Нощувка в хотел „Munai Wasi” или подобен.

Ден 4 Куско – Свещената долина на инките – Олантайтамбо – Куско (закуска и вечеря) 
Свободен ден в Куско или по желание - екскурзия до Свещената долина на инките и крепостта Олантайтамбо. Нощувка.

Ден 5 Куско – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска и вечеря) 
Пътуване с туристически влак из долината на р. Урубамба до Агуас Калиентес, градче в подножието на Мачу Пикчу – изгубеният град на инките. Разглеждане руините на прочутата резиденция и религиозен център. Следобед пътуване с влак до Куско и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 6 Куско – проходът Ла Рая – Пуно (закуска, обяд и вечеря) 
Пътуване с автобус през Андите, през прохода Ла Рая (4319 м), до най-високопланинското плавателно езеро в света – Титикака, от което, според вярванията, са произлезли инките. По пътя могат да се видят лами и алпака, които, заедно с викуните, са единствените животни, опитомени от индианците кечуа. Нощувка в хотел „La Hacienda” или подобен Пуно, градче на брега на ез. Титикака.

Ден 7 Пуно – Копакабана – Острова на Слънцето (Исла дел Сол) – Ла Пас (закуска и вечеря) 
Преход от Пуно до Копакабана (3-4 часа), най-значимото свято място в Боливия. Разходка с лодка до Острова на Слънцето (Isla del Sol), посещение на Юмани, където се намира Изворът на вечната младост, пътуване до Острова на Луната и връщане в Копакабана. Посещение на църквата, посветена на Девата от Копакабана, покровителка на езерото Титикака, в която е известната статуя на Дева Мария от тъмно дърво и със златна корона. Пристигане в Ла Пас (3-4 часа) и настаняване в хотел „Madre Tierra” или подобен. Нощувка.

Ден 8 Ла Пас - Долината на Луната – Ла Пас (закуска и вечеря) 
Полудневен тур в Ла Пас, с включена обиколка на уличните пазари, богати на ръчно изработени сувенири, тъкачни изделия, магьоснически артефакти. Разглеждане на колониалната част на града, църквата Сан Франциско, Златния музей, Площад Мурильо и репликата на храма Тиуанако. Посещение на новата част на града и Долината на Луната със своите природни геообразувания. Нощувка.

Ден 9 Ла Пас – Тиуанако – Десагуадеро – Пуно (закуска и вечеря) 
Пътуване с автобус през Боливийските планини. По пътя - разглеждане на хилядолетните останки на Тиуанако, един от главните археологични центрове на Боливия. Пътуване до Гуаки, разположен на брега на езерото Титикака. Преминаване на границата с Перу при Десагуадеро. Пътят продължава по западната страна на езерото, минавайки покрай няколко забележителни градове и пристигане в Пуно. Настаняване в хотел „La Hacienda” или подобен. Нощувка.

Ден 10 Пуно – ез. Титикака с островите Урос – Арекипа (закуска и вечеря) 
Екскурзия с лодка до плаващите тръстикови острови Урос в ез.Титикака, направени от индианците. Следобед трансфер до летището, по пътя - посещение на древните гробници Силустани, близо до езерото Умайо. Полет Хулиака-Арекипа. Трансфер до хотел „Mansion D’elise” или подобен и настаняване. Нощувка.

Ден 11 Арекипа (закуска и вечеря) 
Разглеждане на втория по големина град в страната – Арекипа, чийто исторически център е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Градът е провъзгласен и за „гастрономическата столица на Перу”. Посещение на манастира Санта Каталина, шедьовър на колониалната архитектура. Основан в края на ХVІ в., манастирът е един от най-важните религиозни центрове, затворен за външния свят до 70-те год. на ХХ в. Свободно време. Нощувка.

Ден 12 Арекипа – платото Наска (закуска и вечеря) 
Пътуване с автобус до пустинното плато Наска на южното крайбрежие на Перу. Настаняване в хотел „Casa Andina Nazca” или подобен. Нощувка.

Ден 13 Наска – Паракас (закуска и вечеря) 
По желание и в зависимост от метеорологичните условия - полет (30 мин.) над скалните рисунки на платото Наска. Загадъчните изображения от преплетени линии върху земната повърхност, с дължина от 500 м до 8 км, са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Пътуване до Паракас. Настаняване в хотел „La Hacienda” 3*или подобен. Нощувка.

Ден 14 Паракас – островите Байестас – Лима (закуска) 
Пътуване към островите Байестас - най-големият природен резерват в Перу, и обиколка с корабче (в зависимост от метеорологичните условия). Тук, в естествената им среда, могат да бъдат видяни пеликани, малки пингвини, корморани и мързеливи тюлени, делфини и китове. Редките видове птици оставят по скалите тор (прочутото гуано). Пътуване към Лима. Трансфер до летището за полети до София.

Ден 15 София 
Пристигане в София

Допълнителна информация и цени:

Цената включва:

•      самолетен билет Лима–Куско;

•      самолетен билет Хулиака-Арекипа;

•      трансферите летище-хотел–летище;

•      транспорт с автобус, влак, лодки;

•      пътуване с лодка до островите;

•      2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Casandina San Antonio” 3* или подобен в Лима;

•      3 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Munay Wasi” 3* или подобен в Куско;

•      2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „La Hacienda” 3* или подобен в Пуно;

•      2 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Madre Tierra” 3* или подобен в Ла Пас;

•      2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „La Maison D’Elise” 3* или подобен в Арекипа;

•      1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Casa Andina Nazca” 3* или подобен в района на платото Наска;

•      1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „La Hacienda Paracas” 3* или подобен в Паракас;

•      13 закуски;

•      1 обяд;

•      12 вечери, една от които е в традиционен ресторант с фолклорно шоу;

•      туристическа програма в Лима;

•      туристическа програма в Куско;

•      туристическа програма до Мачу Пикчу;

•      туристическа програма до ез. Титикака и плаващите острови на индианците Урос;

•      туристическа програма в Копакабана;

•      туристическа програма в Ла Пас;

•      туристическа програма в Арекипа;

•      екскурзия до островите Байестас;

•      входни такси на посещавани по програмата обекти;

•      водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;

•      екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

•      самолетни билети с включени летищни такси София–Лима-София - от 1 185 € (ранното записване и сформиране на група гарантира по-ниски цени);

•      таксата за виза за Боливия;

•      медицинска застраховка;

•      доплащане за единична стая – 325 €;

•      мероприятията и екскурзиите по желание;

•      бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук