Оферти Чужбина Екскурзии Испания - екскурзии ЗЛАТНА ИСПАНИЯ-Валенсия – Пенискола

ЗЛАТНА ИСПАНИЯ-Валенсия – Пенискола

{hide_in_full_view}
Самолет
425 €
Държава: Испания
Дестинация: Валенсия – Пенискола
Продължителност: 8 дни
Дата на заминаване: 30.04.2012-07.05.2012
{/hide_in_full_view}
Самолет
425 €
Фирма: ''Глобус Турс'' ООД
Адрес: гр. София ,бул. "Патриах Евтимий“ 58, партер
Телефон: 02/9806069
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Испания
Дестинация: Валенсия – Пенискола
Транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни
Дата на заминаване: 30.04.2012-07.05.2012
Галерия:

ЗЛАТНА ИСПАНИЯ

Валенсия – Пенискола

Перлата на испанското крайбрежие

Предлагаме Ви една незабравима почивка на неустоима цена на испанското крайбрежие: Коста Азаар с посещение на Валенсия.

Програма:

Допълнителна информация и цени:

ДАТИ на отпътуване от София и цени на човек в евро според вида настаняване:

ДАТИ:

ХОТЕЛ:

Цена на човек при наст.в двойна стая

Цена на човек при наст. в инд. стая

Цена за дете 2-12 г. наст. на трето легло

Цена на

човек при

наст. на трето легло

30.04.2012-07.05.2012

Agora ****

425

530

385

385

Цената включва:

- самолетен билет директен полет София – Валенсия - София; летищни такси; трансфери аерогара - хотел - аерогара; 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря /вода и вино/ в хотел Agora**** www.hotelagorapeniscola.com ; 1 целодневна екскурзия с разглеждане на Валенсия; медицинска застраховка; екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

- 25 евро такса обработка и резервация;

- допълнителни екскурзии, които се резервират и заплащат на място: Барселона, Сан Матео, Беникарло и Виняроз, Портокаловият път и др..

Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 105 евро

Намаление за настаняване в тройна стая: 10 % от основния пакет /с двама над 55 год./

Намаление за дете 2-12 г.: 10% от основния пакет /с двама над 55 години/

При настаняване в стая на двама под 55 години – доплащане от 100 евро на човек.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Условия за записване:

1.1.: Копие от лична карта или задграничен паспорт и 220 евро предплата при записването, доплащане: 20 дни преди обявената дата на тръгване. В случай, че доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.

1.2.: Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 5 работни дни. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч. в деня на отпътуване. Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.

* Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.

2. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:

2.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в този случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.

2.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни, пристанищни такси и др.

2.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

3. Анулации и неустойки

3.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

- до 63 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

- от 62 дни до 20 дни: 220 евро

- от 19 до 0 дни: 100 %

* Имат се предвид работни дни.

4. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 35 от Закона за туризма.

5. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят в писмен вид само на място. Към рекламацията следва да бъде съставен и приложен тристранен протокол, подписан от ПОТРЕБИТЕЛЯ, ХОТЕЛА  и ЧУЖДЕСТРАННИЯ ТУРОПЕРАТОР.

6. ТУРОПЕРАТОРЪТ  е сключил застрахователен договор съгласно чл. 42 от Закона за туризма с номер на застархователната полица за сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператор" - 37-00001131.

Има едно кътче на земята, където слънцето не щади топлината и светлината си и радва хората с над 300 слънчеви и топли дни в годината, има повече от 120 километра плажна ивица, планински релеф и осем природни парка.
Кастейон Коста Азаар е най-северната провинция на община Валенсия и голям туристически район. Годишно през това място минават повече от 2,5 милиона туристи, които са привлечени освен от портокаловите и лимонови дървета, които стигат до крайбрежието, и от традиционните празници, които се честват през цялата година, културното наследство и традициите в областта на керамиката, архитектурата и артистичното изкуство.

Брегът на портокаловия цвят предлага разнообразни туристически дейности като мореплаване за почитателите на по-активната почивка, гмуркане, разходки в планината, културен или здравен туризъм. За любителите на гурме изживяванията е най-доброто от испанската кухня – рибни, местни или оризови ястия, както и местния специалитет паелята, който е създаден именно в тази част на Исания.
Насред портокаловия курорт е разположен града Пенискола. Градът е много посещаван туристически център, чийто символ е старинна крепост на ордена на Тамплиерите, строена по времето на Реконкистата. Зад дебелите стени се намира старият град, а от подножието на скалата, върху която е построен, до самия хоризонт, се простират много красиви и живописни бели плажове с нови модерни и луксозни хотели. Старинният град е на скалиста издатина с височина 64м в морето и е свързан със сушата чрез пясъчна ивица, която при бурно море остава под водата. А какво разказват легендите за испанеца Папа Бенедикт XIII или както го наричат още Папа Луна, за рицарите на средновековен Арагон, за тамплиерите и техните гербове ще имате възможност да научите при Вашата почивка в курорта. Дворецът и крепостта на Пенискола са вторият най-посещаван исторически обект в Испания, след двореца "Аламбра" в Гранада.

Валенсия е столица на автономна област Валенсия и провинция Валенсия. Това е третият по население град в Испания (след Мадрид и Барселона) с около 807 396 жители (2006). Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море.

Оригиналното латински име на града е Valentia, което означава "сила", "мощ", "енергия". Градът е основан от римляните през 137 пр.н.е. на мястото на старо иберийско селище. Валенсия е завладяна от вестготите, а след това от маврите. През 1094 е превзет от арагонски войски, водени от Ел Сид, но през 1102 Алморавидите си го връщат. Арагонският крал Хайме I го превзема отново през 1238 и го включва в новосъздаденото Кралство Валенсия.

През 15-16 век Валенсия е важно пристанище на Средиземно море. Там е основана първата печатница на Пиренейския полуостров и около 1478 е отпечатан превод на Библията на валенсиански език. Валенсиански банкери отпускат заеми на кралица Исабела, за да финансира пътуването на Христофор Колумб през 1492.

В катедралата на Валенсия се пази "Свещенитя граал" донесен от Йерусалим. Той е поставен в специален олтар и може да бъде видян от всеки посетител.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, бул. „П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

гр. Дупница, 2600, ул. „Бенковски” 2

тел./факс: 0701/40086

e – mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.globus-tours.net

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук