Всички Новини Пътуваме до Швейцария само с лична карта

Пътуваме до Швейцария само с лична карта

ШвейцарияРумънците и българите вече ще могат да пътуват до Швейцария само с личната си карта. Това става възможно, след като към споразумението за свободно движение между Швейцария и Европейския съюз се включват и последните две страни, присъединили се към съюза, съобщава телевизия Реалитатя.
За пазара на труда обаче споразумението не се прилага директно, защото швейцарските власти имат право да наложат определени ограничения за румънските и българските работници.
Дата 1 юни 2009 г. маркира навлизането в първия етап на преход към режима на свободно движение, който се изразява в постепенното и контролирано отваряне на пазара на труда. На практика чак след десет години гражданите от двете страни ще имат същите права на пазара на труда в Швейцария като швейцарските граждани или гражданите от по-старите членки на ЕС, уточнява Реалитатя.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук