Всички Новини Удариха туристи с такса "хавлия"

Удариха туристи с такса "хавлия"

На плажаГардове гонят чужденци от плажа, ако не платят скандалния налог в свободната зона, пише "Стандарт".

Нов скандал разтресе Несебър вчера за платените услуги на плажа. Нечувана такса от 10 лева за пясъка на плажа измислил концесионерът на брега. По толкова събират гардовете от всеки турист, който успее да намери местенце и опъне хавлия в свободната зона, оплакаха се потърпевши.

Дори и без да ползват чадър или шезлонг, плажуващите задължително трябва да се бръкнат за налога. В противен случай биват изхвърляни с грозен скандал от плажа.

"Това е платена зона и пясъкът, и слънцето струват 10 лева", безцеремонно заявявали яки момчета пред изумените туристи. Само преди ден общината се противопостави на задължителното ползване на шезлонг и чадър, и двете по десетолевка. Хотелиери и туроператори заплашиха вчера с бунт, ако концесионерът, фирма "Сироко", не прекрати рекета.

След спешна среща с кмета Николай Димитров общинарите решиха да уведомят за проблема министерството на регионалното развитие. Изпратен е и сигнал до Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията с настояване за разследване.

Каква да е сумата, която се събира като такса за шезлонг и чадър, се определя от конецисонера на плажа, коментираха от МРРБ. От ведомството са предложили на Министерския съвет да се намали таксата, която се плаща от стопаните на плажа на държавата, ако концесионерите не са вдигнали цените в сравнение с 2008 г. за сянката и плажното легло. По закон категорично е забранено да се събират пари за достъп до плажа. 50% от ивицата, която се стопанисва трябва да е свободна за хавлиите на туристите и концесионерите нямат право да събират пари за нея.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук