Всички Новини Таймс скуеър стана пешеходна зона

Таймс скуеър стана пешеходна зона

450px-times_square_1128082Една от емблемите на Ню Йорк - Times square стана пешеходна зона.

На посетителите на прочутия манхатънски площад вече няма да им се налага да се пазят от таксита, ако поискат да спрат насред улицата и да се полюбуват на легендарните неонови светлини на нюйоркския площад, съобщава ДПА.

Вчера властите блокираха движението около прословутата пресечна точка, задръствана от уличния трафик, която ще стане пешеходна зона, като само пешеходци, велосипедисти и кънкьори бяха допускани по авеню "Бродуей" между 42-ра и 47-ма улица.

Целта на инициативата е да бъде освободено място за улични артисти, кафенета и продавачи и да се подобри районът както за нюйоркчани, така и за туристите.

Решението обаче съвсем не се понрави на таксиметровите шофьори, които се жалват, че промяната ще попречи на бизнеса им.

До края на годината властите ще решат дали промените в движението да се запазят.

За последните 15 години Таймс скуеър се превърна във финансов и медиен център и основна туристическа дестинация, като се утвърди като икономически двигател на Ню Йорк.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук