Всички Новини Откриват най-луксозния хотел в Европа

Откриват най-луксозния хотел в Европа

Мардан Палас Холивудски звезди се стичат в турския курорт Анталия за откриването на най-луксозния хотел в Европа, пише турският вестник „Милиет". За откриването на „Мардан палас", изграден от руския бизнесмен от азерски произход Телман Исмаилов, в Анталия вече са Марая Кери и Ричард Гиър.
Хотелът струва близо 1,4 милиарда долара. На церемонията ще присъстват премиерът Реджеп Тайип Ердоган, съпругата му, министърът на културата и туризма Ертугрул Гюнай и други високопоставени лица.
Поканени са и звездите Моника Белучи, Шарън Стоун, Том Джоунс. Кметовете от Народнорепубликанската партия обаче обявиха, че няма да присъстват на откриването. На церемонията няма да присъства и кметът на Анталия от НРП Мустафа Акайдън, защото партията се беше обявила против строителния план за изграждането на хотела.

Галерия със снимки от хотел Мардан Палас:
mt_gallery:Мардан Палас
Още информация и снимки за хотела в Mardan Palace
Снимки от откриването
Това е хотел на суперлативите: "Мардан Палас" в турския курорт Анталия и най-скъпият хотел, който някога е бил строен в Европа.
Злато, мрамор, кристали - невероятен лукс на площ от 180 000 квадратни метра, пише таблоид №1 в Европа "Билд". За откриването на гигантския хотел руският предприемач Телман Измаилов покани редица световни звезди на киното и модата. Сред гостите на голямото парти по случай откриването на "Мардан Палас" бяха Ричард Гиър, Шарън Стоун, Парис Хилтън и Моника Белучи. За доброто настроение на всички пък се погрижиха Том Джоунс и Марая Кери, които за краткото си участие по време на партито са получили по 1 милион евро.
За построяването на самия хотел пък Телман Измаилов е инвестирал 1,4 милиарда евро. Само античните столове струват 80 000 евро всеки. А за ножове, вилици и лъжици са похарчени около 17 милиона евро. За собственият плаж на хотела пък са донесени 9 000 тона пясък от Египет.
"Мардан Палас" разполага с 560 стаи, най-големият вътрешен басейн от всички хотели по цялото Средиземноморие с размери 24 000 квадратни метра, нощен клуб, голф клуб, стадион, отговарящ на всички стандарти на УЕФА , 16 различни ресторанта и 32 бара, както и снежен рай.

Целият този лукс обаче си има цена, тъй като за нощувка на всеки желаещ трябва да се бръкне в джоба между 400 и 20 000 евро.

Източник: dariknews.bg и други източници

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук