Всички Новини Очакваме близо 500 хил. немски туристи тази година

Очакваме близо 500 хил. немски туристи тази година

800px-albena_x11_bulgariaОколо 500 000 немски туристи се очаква да посетят България през тази година, като не се очертава сериозен спад на туристическия поток от Германия, заяви посланикът на Германия в София Михаел Гайер на пресконференция днес в Смолян.

Дипломатът е на посещение в града и региона по повод изпълнението на българо-германския проект "Подпомагане на аграрните и горскостопански структури в Родопите".

Според посланик Гайер туристическите фирми правилно рекламират България като страна, предлагаща много добър семеен туризъм при удачна ценова позиция.

Германските предприятия в България намаляват пласмента си за Германия заради спад в търсенето, коментира Михаел Гайер в отговор на журналистически въпрос за отраженията на глобалната криза.

Според посланика в България има около 100 германски предприятия, които разчитат част от продукцията им да се реализира в Германия. Тези фирми не само намаляват продукцията си, предназначена за германския пазар, но и самите търговски разговори стават все по-тежки, посочи германският посланик.

По негова прогноза тези предприятия няма да затворят врати и ще продължат да произвеждат, позовавайки се на очакванията, че проблемите са временни.

Като пример посланик Гайер посочи, че костюмът му е произведен в Гоце Делчев в предприятието "Пирин- Текс" на Ролман, а всеки път, когато се връща в Германия носи вкъщи родопски чай и мед от Родопите.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук