Всички Новини Хотелиерите все пак свалиха цените

Хотелиерите все пак свалиха цените

Св. Св. Константин и ЕленаВ битката за туристи българските хотелиери все пак ще свалят цените, стана ясно на откриването на туристическия сезон вчера в комплекс "Св. св. Константин и Елена", пише Сега.

"Цените ще са по-ниски с 20 до 40%", прогнозира търговският директор на комплекса Илко Запрянов.

Нискоразредни хотели предлагали олинклузив за 17-18 евро на ден в пиковия период на сезона, а петзвездни - за 37 евро. Хотелиерите са се постарали 35-те евро, които руските туристи плащат за виза, да им бъдат върнати под формата на бонуси при обслужването.

В момента в курортите по Северното Черноморие има малки групи руснаци и германци. За да ги привлекат, ресторантите продават с около лев по-евтино в сравнение с миналата година. Кафе може да се намери за 1 лев, бира за 2 лв., а някъде предлагат салата плюс основно ястие и бира за 10 лв. Предриемчиви търговци предлагат тениски и панталони между 10 и 20 лв.

Най-вероятно през юли базата на "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" ще бъде напълно заета. Леглата все още не са договорени, но надеждите са, че руснаци и украинци ще направят това в последния момент. Ръст се очаква откъм българските туристи, които се примамват с отстъпки между 10 и 20% в зависимост от броя на нощувките.

Въпреки оптимизма, че хотелите все пак ще се напълнят, се чу и негодувание от различни собственици.

На един от съпътстващите симпозиуми хотелиери недоволстваха, че държавата прекалено лесно раздава звезди при категоризацията. Шефката на агенцията по туризъм Анелия Крушкова призна, че се правят компромиси в това отношение.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук