Всички Новини Слънчев бряг е пълен с туристи

Слънчев бряг е пълен с туристи

Слънчев брягТуристическият комплекс Слънчев бряг вече е пълен с туристи. Според информация от туроператорите запълняемостта на курорта в момента е 90%.

Трябва да се уточни обаче, че тази статистика засяга хотелите, които са отворили и работят вече, а не общата леглова база. В момента реално функционират около 65% от хотелите в Слънчев бряг. До началото на юни част от все още неотворените комплекси ще заработят.
Със сигурност обаче ще има и такива, които през целия сезон ще бъдат заключени. Това важи най-вече за малките хотели, които нямат капацитет и заради кризата не могат да си осигурят достатъчно туристи.
От туристическите агенции дават разнопосочна информация затова какъв ще бъде сезонът, но засега е ясно, че има заявени със 120 чартърни полета по-малко за летище Бургас в сравнение с миналата година.
От агенциите коментираха, че пазарът е много динамичен и се мени буквално седмица за седмица.
Като цяло обаче през тази година цените в Слънчев бряг ще бъдат по-ниски, но и туристите ще са по-малко.
Очакваният тотален срив все пак няма да се случи и сезон ще има.

 

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук