Всички Новини В Дубай вече се продава сладолед

В Дубай вече се продава сладолед

СладоледПървият в историята фургон за продажба на сладолед се появи в Дубай, жителите на който в продължение на много години се е налагало да живеят без обичайното за европейците студено лакомство в горещо време, предаде РБК.

Според братята Дан и Нейтън Фурлонг, открили нетрадиционния за региона бизнес, тяхното фургонче, продаващо замразени лакомства, е станало първият такъв бизнес в цялото емирство и може би в целия Близък Изток. Според братята, в много страни фургоните за сладолед са спомен от миналото, но страни, където температурата на въздуха може да достига 45 градуса по Целзий, бъдещето е тяхно.

Двамата са стигнали до идеята да инвестират в бизнеса, след като са посетили родителите си, временно работещи в страната.

Британците били силно удивени, когато забелязали, че никой не предлага сладолед на жителите на нагорещения град. Първоначално идеята е била да да се предлага сладолед на 150-те хиляди британци, работещи на територията на Дубай. Прохладното лакомство допаднало и на местните жители, които с радост плащали 5-10 дирхама (1,4-2,7 долара) за порция. В момента братята вече имат три фургончета с логото на фирмата - камила, която яде сладолед.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук