Всички Новини Влизаме в Македония с лична карта

Влизаме в Македония с лична карта

МакедонияНа основание правилника за изменение и допълнение на условията за пребиваване на чужденци в Македония, гражданите на държавите членки на Европейския съюз и страните от Шенгенското пространство могат да влизат в страната с валидна лична карта без да е необходимо да представят медицинска застраховка. Това съобщиха от Министерството на външните работи.
Също днес се очаква Европейската комисия да даде положително мнение за премахване на визовия режим за гражданите на Македония, Сърбия и Черна гора и да констатира, че трите страни изпълняват по-голямата част от критериите за либерализация на визовия режим, пише македонският вестник "Време".
Окончателното решение за премахването на шенгенската стена обаче, е политическо и за него трите страни ще трябва да чакат до края на годината или началото на следващата, отбелязва изданието.
Еврокомисарят по разширяването Оли Рен заяви, че ще се обяви за това комисията да препоръча премахване на визите, но изтъкна, че работата не е приключила изцяло и ЕК внимателно разглежда ситуацията в страните.
Мнението на ЕК няма да бъде обявено публично и няма да съдържа никакви препоръки.
Отговорът на въпроса дали ЕС е готов да даде възможност на гражданите на страните от региона да пътуват без визи, ще стане известен след срещата на Съвета на министрите на Съюза на 25 май.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук