Всички Новини Държавата ще развива инфраструктурата в топ курортите

Държавата ще развива инфраструктурата в топ курортите

pomorie_3Ще развиваме инфраструктурата към райони с реален туристически потенциал, за да се улеснят инвестициите - това е идеята на една от програмите, която представи в Поморие министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

Той направи презентацията по време на Петата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

Идеята е да се подобрят туристическите атракции и свързаните с тях инфраструктури, каза Гагаузов.

Той добави, че се предвижда и започването на друг проект за безвъзмездна финансова помощ, която да подкрепи паметниците на културата с национално и световно значение.

За подобряването на инфраструктурата към туристическите атракции са предвидени 276 млн. лв., които ще бъдат отпуснати на два етапа.

Основна цел на програмата е увеличаване на броя на посетителите и продължителността на престоя им.

Министър Гагаузов даде като пример Белоградчик и уникалните скали там, които след участието им в надпреварата за новите чудеса на света, за кратко време са привлекли много туристи.

България не е само море и ски, коментира в Поморие бизнесменът Стефан Шарлопов - председател на Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм, които също взе участие на срещата.

Той посочи, че в страната не може да се почива целогодишно и че "България е история, култура, спа, уелнес ...".

Шарлопов добави, че сега е важно усилията да бъдат насочени към това да бъде върнат българинът по нашите курорти.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук