Всички Новини Средище за рицарски занаяти във Варна

Средище за рицарски занаяти във Варна

Варна - музей Владислав ВарненчикСредище за рицарски занаяти ще бъде изградено в парк-музея "Владислав Варненчик" във Варна, съобщи на пресконференция днес Великия приор на Ордена на тамплиерите в България Румен Ралчев. Партньор по проекта е Сдружението за исторически възстановки "Чигот", а финансирането е осигурено от членовете на двете командерии във Варна.

Средището трябва да бъде готово до средата на юни. В него ще се изработват ризници, шлемове и оръжия, обясни Ралчев. По думите му ще се ползват технологии от средните векове. Освен атракция за туристите, работилницата ще бъде база за обучение на деца. Готовите предмети ще се ползват от сдружение "Чигот" и от музея, а туристите ще имат възможност да си ги купуват като сувенири.

Ралчев допълни, че българският приорат е в процес на преговори за създаване на Дом на тамплиера в София. По думите му в сградата ще бъдат отделени помещения и за музей на рицарството в България. Орденът планира изграждането на старчески дом край Каварна, каза още Ралчев. По негови данни, теренът вече е купен, но проектът е временно замразен заради икономическата криза. По план част от бъдещата сграда ще се ползва като санаториум за чуждестранни граждани.
Румен Ралчев участва в Осмия конвент на българските членове на ордена в комплекс "Ривиера" край Варна. В него участват повече от 200 рицари и дами от цялата страна. Планирано е Варна да стане ментор на Добрич и Шумен, където предстои да бъдат изградени командерии на ордена.източник: dnesplus.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук