Всички Новини Кризата порази и Пампорово

Кризата порази и Пампорово

pamporovo10Зимният курорт Пампорово отчете най-лошият си туристически сезон от много години насам заради световната криза, сочи анализът, който хотелиерите в курорта са направили след приключването на зимата.

Туристите от Западна Европа, на които основно разчита курортът, са били в пъти по-малко, съобщи председателят на Туристическа асоциация "Родопи" - Смолян Панталей Мемцов, цитиран от агенция Фокус.

Преобладаващата част от почиващите през зимата чужденци в курорта пък са били от Балканския полуостров, които буквално са спасили сезона, попълвайки "дупките" от липсата на западни гости.

За пръв път е отчетен голям наплив от македонци, както и засилване посещаемостта от организирани групи румънци.

Независимо от финансовата криза, нашият район - Пампорово, Смолян, Чепеларе, въобще Централните Родопи, се превръщат в предпочитана дестинация за туристи от Македония, Румъния, Гърция и Турция, обобщи Мемцов.

Според него, нашите съседи вече са опознали Пампорово, Чепеларе и Смолян и тепърва започват да разучават възможностите за туризъм в периферията.

Очаква се през летния туристически сезон, който започва в началото на юни, да има наплив от гърци. Познавайки особеностите на Родопите, те предпочитат да почиват на хладно, освен това Гърция е много близо до България, поради което нашата планина се превърна в любима дестинация за тях, допълни Мемцов.

Той посочи, че в Смолянско вече са създадени всички възможни туристически продукти, които съчетават различни видове туризъм, което е притегателна точка за почивка в Родопите.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук