Всички Новини Забраняват високите токчета на Акропола

Забраняват високите токчета на Акропола

Акрополът в АтинаГръцките власти забраняват разходките с високи токчета на Акропола, защото се нанасят "непоправими щети на древния монумент".

Изискването ще важи най-вече за района на театъра на Херод Атик.

От години археолозите отправят постоянни молби към туристите и зрителите на концерти и пиеси, играни на античната сцена, да уважават деликатната структура на мрамора и да носят подходящи обувки, които не го рушат, както и да не лепят дъвки.

Никой обаче не обърна внимание на призивите им и затова Министерството на културата прибягва до по-крайни мерки.

Министър Антонис Самарас миналата седмица внесе проектозакон в парламента, който предвижда солена глоба и арест за всеки хванат в нарушение.

Ще бъде забранено и внасянето на храна и напитки по време на туристическите обиколки на Акропола, а прекалилите с алкохола изобщо няма да бъдат допускани.

Археолозите казват, че повече от 350 хил. души годишно посещават театъра на Херод Атик. Преди две години работници събраха 27 кг сухи дъвки, залепени по седалките.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук