Всички Новини Топенето на ледовете може да доведе до промяна в гравитацията на Земята

Топенето на ледовете може да доведе до промяна в гравитацията на Земята

Топенето на ледовете може да доведе до промяна в гравитацията на ЗемятаТопенето на една от най-големите ледени покривки в света може да доведе до промяна на гравитационното поле на Земята и дори въртенето й в Космоса дотолкова, че да доведе до по-бързото покачване на нивата на Световния океан в някои негови части, сигнализират учени, пише вестник "Индипендънт".

Покачването на нивото на водите вероятно ще бъде най-осезаемо по източните и западните брегове на Северна Америка, като се очаква то да бъде 25% по-голямо, отколкото в другите части на планетата и да причини бедствени наводнения на градове като Ню Йорк, Вашингтон и Сан Франциско.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук