Всички Новини Бургас иска Св. Анастасия от държавата

Бургас иска Св. Анастасия от държавата

Бургас Бургаската община ще предприеме действия за придобиване на собственост върху остров "Св. Анастасия". В момента той е собственост на държавата.
От години обаче островът е зле стопанисван и на практика сградната собственост върху него не се поддържа.
В лошо състояние е и сигналният фар, който се намира на „Св. Анастасия".
Комисията по общинска собственост взе решение днес въпросът да бъде гласуван на следващата сесия на общинския съвет. След това ще се търси съдействието на държавата по прехвърлянето на собствеността.
Целта на бургаските общинари е островът да се превърне в туристическа атракция, като на него бъдат построени два малки хотела, музей, заведения и атракциони.
До 1989 г. този остров се казваше Болшевик. В периода 1923-1944 г. пък на него са били заточвани политически затворници, противници на държавния режим.
Островът се намира на 6 км по вода от Бургас.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук