Всички Новини Сезонът в Слънчев бряг пред провал заради проблемите с инфраструктурата

Сезонът в Слънчев бряг пред провал заради проблемите с инфраструктурата

slunchev_brqg2Неразрешените проблеми с инфраструктурата и осветлението на Слънчев бряг могат да провалят целия туристически сезон за курорта, предупредиха представители на туроператорски фирми в Англия на редовната среща на представители на община Несебър, дипломати и европейски туроператори.

Председателят на общинския съвет в Несебър Благой Филипов твърди, че проблемите с инфраструктурата няма как да бъдат решени само от общината, а "Слънчев бряг" АД също ще трябва да вземе своето участие. Той допълни, че община Несебър е готова да поеме грижите за инфраструктурата на курорта, но при условие, че не плаща нищо на държавата за това.

Проблемът с улиците и осветлението в Слънчев бряг датира от миналата година, когато от "Слънчев бряг" АД решиха да се разделят с последната си собственост - инфраструктурата. Те отправиха предложение за сключване на сделка с община Несебър, като оценката на стойността на инфраструктурата (паркове и озеленяване, алеи, тротоари и алейно осветление) възлизаше на 47 милиона лева.

След дълги перипетии и протест на хотелиерите, преди няколко дни държавата (в лицето на Министерството на икономиката и енергетиката), която притежава 75-процентен дял в курорта, предостави инфраструктурата на община Несебър, но неуредиците и споровете за данъците и таксите между местната и централната власт продължават.

През февруари пък курортът осъмна без улично осветление, след като хотелиерите от "Слънчев бряг-Изток" масово отказаха да плащат таксата за ползване на инфраструктурата, която и без това е недостатъчна за поддръжката на алеите, тротоарите, осветлението и ВиК мрежата.

Тогава председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова каза, че няма логика само собствениците от "Слънчев бряг-Изток" да плащат за цялата инфраструктура, след като тя се ползва еднакво както от тях, така и от гостите и собствениците на "Слънчев бряг - Запад".

Все пак, след сключването на сделката между МИЕ и община Несебър, се вижда лъч светлина в края на тунела. От общината са предвидили засилване на мерките за безопасност и сигурност на летуващите. Ще се предприемат и наказателни мерки срещу заведенията, които вдигат шум в часовете за почивка през деня, както и през нощта.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук