Всички Новини Туризмът в Мексико е най-голямата жертва на свинския грип

Туризмът в Мексико е най-голямата жертва на свинския грип

plazadeliberacion1Потокът от чуждестранни туристи в световно известните мексикански курорти в Канкун, Ривиерата на маите и Косумел е намалял с 85% заради свинския грип, се посочва в съобщение Министерството на туризма на щата Кинтана Роо, на чиято територия те са разположени.

Започвайки от 23 април, когато на територията на Мексико беше потвърден първия случай на смърт на човек, заразен с новия грип AH1N1, потокът от чужди туристи намаля с 90 хиляди души, се посочва в комюникето, цитирано от РИА "Новости".

Икономическите загуби достигат около 100 милиона долара, временно са затворени 16 хотела.

Най-сериозно е пострадала испанската верига от хотели Riu, Barcelo, Oasis, Melia, както и френската - Club Med. Хотелите разположени край златистите плажове на Канкун, Ривиерата на маите и Консумел разполагат с 74 хиляди стаи.

Обикновено чуждите туристи, пристигащи в Мексико, харчат средно по 1100 долара, се казва в документа. Заради спада на притока на чужди туристи в страната служителите на хотелите излизат в неплатени отпуски или на непълна работна седмица.

Доходите от туризъм са важно перо за мексиканския бюджет. Те са на второ място след петрола. Ежегодно страната се посещава от 20 милиона туристи, а печалбите надхвърлят 20 милиарда долара.

Според оценките на експертите, тази година заради грипната епидемия Мексико може да загуби няколко милиарда долара.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук