Всички Новини Румънци и българи превзеха морето

Румънци и българи превзеха морето

Гранд Хотел Варна Американци идват във Видин, германци и англичани купонясват в София, пише "Стандарт".

Курортите по морето се пръскат по шефовете. Почти всички 4 и 5-звездни хотели на първа линия на север се напълниха с румънски туристи.

На паркинга на грандхотел "Варна" яйце да хвърлиш, няма къде да падне от коли на комшиите. Тузарският хотел е пълен догоре заради рекордно ниски цени - 21-22 евро на човек ол-инклузив за ден. Между 30 и 35 евро са същите пакети в "Азалия" в курорта Св. св. Константин и Елена и в "Астера" на Златните.

Около "Слънчев ден" на 500 метра и от двете страни на комплекса е пълно с коли, като 80 на сто от тях са румънски. Туристите от северната ни съседка обаче не почиват на Гергьовден и затова след тридневната ваканция потеглиха за родината си. Точно обратно стана с българите.

Тези, които си останаха у дома за 1 май, масово сега тръгнаха към морето. Към 9000 са били туристите по великденските празници в хотелите в Златни пясъци и в Св. св. Константин и Елена.

"Само за последните празнични дни обаче са над 12 000", изтъкна Стоян Маринов от управителния съвет на Варненската туристическа камара. Според него изгодните цени са напълнили хотелите. И докато морето се напълни с българи, стотици туристи от Европа дойдоха в София, установи изданието.

Групи от немци и англичани окупираха полупразния град. Македонски и руски туристи също предпочетоха София пред Черноморието.
Атракция за видинчани пък ще станат група американци, които пристигат за Гергьовден в града, разказаха местни жители. Около 50 души от САЩ ще разгледат забележителностите на дунавския град.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук