Всички Новини Строят екоселище на язовир Батак

Строят екоселище на язовир Батак

Язовир БатакПървият етап на проект за изграждане на екоселище Батак-Превала ще завърши през месец май, потвърди пред агенция Фокус един от изпълнителите на проекта - Боян Ангелов.

Според идеята, екоселище и СПА хотел ще бъдат построени в непосредствена близост до водата на язовир Батак. Язовирът се намира на 3 километра от центъра на град Батак и на 5 км от местността Цигов Чарк.

В местността има над 240 слънчеви дни в годината. Съчетанието на прекрасна природа, отлични условия за отдих, риболов, водни спортове и любителско каране на ски даде и идеята за изграждането на такова екоселище, коментира Ангелов.

Проектът ще бъде реализиран на два етапа. Първата фаза е изграждане на вилно селище, което ще бъзе завършено до края на пролетта.

Вторият етап е построяването на СПА хотел, което ще се случи още през лятото на тази година, уточни Ангелов.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук