Всички Новини Поток от словенци залива Хърватия за първите дни на май

Поток от словенци залива Хърватия за първите дни на май

ХърватияПоток от словенци залива Хърватия за първите дни на май

Тази седмица в Хърватия се очаква да пристигнат рекорден брой словенски туристи.

Още от почивните дни големи групи словенци пристигат в Хърватия, пише в електронното си издание хърватският вестник "Слободна Далмация", цитиран от агенция Фокус.

Само за 1 май се очакват около 50 000 словенски туристи, информира изданието, като се позовава на данните на туристически агенции. Вероятно ще бъде подобрен миналогодишният брой посещения от страна на словенците, смятат туроператорите.

Словенците смятат да използват тази пролетна почивка и като тест за това дали са добре дошли на хърватското крайбрежие с оглед на съобщенията в медиите за актуалните политически отношения между двете страни, отбелязва изданието.

Въпреки напливът за първите дни на май, предварителните записвания на словенците за лятна почивка в Хърватия значително намаляват.

Освен това, предпочитанията на словенците, заради по-ниските цени, се изместват към по-ниските категории хотели и оферти за полупансион.

Тази година хитови дестинации в Словения са 7-дневните почивки в Тунис, Египет и Гърция, които местните туроператори са пуснали на изключително атрактивни "антикризисни" цени.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук