Всички Новини "Гардиън": Българската "брегова охрана"

"Гардиън": Българската "брегова охрана"

113Българското Черноморие е опустошено от строителство, но идеалистите и хората на изкуството се борят да спасят останалите непокътнати плажове по него, пише вестник "Гардиън".

В обширен коментар в рубриката, посветена на пътуването и туризма, британският всекидневник описва положението по българското Черноморие, което "се разпродава парче по парче на банки, богати българи и чужденци, без оглед на запазване на даденостите му и на красотата му".

Репортерът на "Гардиън" описва Иракли, резерватът Ропотамо, село Бяла и хората, които посещават тези последни "перли на Черноморието" - "млади хора, предимно нудисти, които правят всичко по силите си за запазването им", описва ги той.

"Попитах хората колко време мислят, че ще се запази плажът (Иракли) и те казаха, че ще бъде докато тях ги има. Говори се за постоянен лагер на плажа. Успокояващо е да знаеш, че ако строителите настъпят, ще има малка армия хора, готови да противостоят. Да се надяваме, че слуховете за смъртта на българските диви плажове е до голяма степен преувеличена," пише в заключение автора.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук