Всички Новини Хотелите в Гърция готвят намаляване на цените, за да привлекат местните туристи

Хотелите в Гърция готвят намаляване на цените, за да привлекат местните туристи

Гърция Хотелите в Гърция готвят привлекателни пакети след провала за Великденските празници, пише днес гръцкият вестник "Етнос". Ниски цени и екстри, специално за гръцките туристи, е "тежкият арсенал", който се готвят да хвърлят в битката за промяна на климата в туристическия сектор хотелиерите, коментира изданието.
За Великден 4 800 от общо 7 800 сезонни хотели не отвориха врати. Капацитетът беше запълнен на 31% при положение, че през миналата година достигна 80%. Заради това собствениците решиха да променят ценовата си политика, за да привлекат гръцките туристи за летния сезон.
Сигурно е, че цените за чужденците няма да се променят, тъй като с туроператорите са договорени изключително привлекателни пакети. Чартърните полети и резервациите за май ще бележат развоя на сезона. Прогнозите са за спадане на туристическия поток с 10%, което ще означава намаляване на приходите с около 2 млрд.евро.
Показателен е фактът, че резервациите от чужбина са намалели с 25%. При балканския пазар спадането е от 15%.
Най-големи са промоциите на остров Крит - между 30% и 50% за гръцките туристи. До 30% намаление на цените планират хотелиери на остров Керкира, Родос, Кос, Цикладите и Халкидическия полуостров.

Вижте оферти за Гърция

Източник: Агенция "Фокус"

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук