Всички Новини Приходите от туризъм в Гърция се свиха с близо една четвърт

Приходите от туризъм в Гърция се свиха с близо една четвърт

halkidiki_grecia7Световната икономическа криза и високият курс на еврото са оказали изключително негативно влияние върху туризма в Гърция.

Приходите в бранша са се свили драстично - с 20 на сто на годишна база - през първите месеци на годината, сочат данни на Гръцката национална банка.

С приблизително същия процент са се свили и разходите на гърците за почивки, показва статистиката.

За да се преборят с отлива на туристи и пари, хотелите в южната ни съседка масово обявяват намаления, достигащи до 30% от миналогодишната стойност на туристическите пакети.

Въпреки това, от началото на годината предварителните записвания за почивка в Гърция падат с между 20 и 60%, в зависимост от курорта и района.

Експертите очакват още туристите да намалят своя престой.

Още през февруари експерти предупредиха, че през настоящата година туристопотокът в страната ще стигне 30-годишно дъно, а вероятно и следващата 2010 г. няма да бъде особено добра за гръцкия туризъм.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук