Всички Новини Конкурс за алтернативен туризъм

Конкурс за алтернативен туризъм

veliko_tarnovo На церемония на 13 май в НДК ще бъде обявен победителят в Националния конкурс "Природата ви приветства", съобщи председателят на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова. В Националния конкурс участваха 20 общини, като всички кандидати ще бъдат включени в новата туристическа карта на България с малко познати места, които имат потенциал за развитие.
Проектът на кандидата Белица е в Националния парк "Рила" и включва шест екопътеки. Основните аспекти на проекта на кандидата Враца са в туристическата дестинация "Вратцата". Те включват екотуризъм и екопътеки, посещения на скални феномени и природни забележителности, фотосафари. Проектът на кандидата "Единство" в село Бяга, област Пазарджик, включва биологично земеделие и създаването на овощна градина, която да запази местните сортове дървета. Проектът на Каварна е в Националния археологически резерват "Яйлата" и включва пешеходни и колоездачни обиколки, сафари, конни спортове и екстремен туризъм, риболов, подводни спортове и разходка с кораб. Кандидатът Крушари участва с проекта "Сухата река". Той включва пешеходни турове, скални манастири, фотосафари. Проектът на кандидата Лъки е наречен "Водопадите на Лъки" и включва екотуризъм, посещения на атрактивните водопади, на природни забележителности и скални феномени. Кандидатът Сапарева баня се представя с проекта "Водопадите на Рила - извор на здраве и красота". Той включва пешеходни преходи до водопадите, фототуризъм и образователни беседи. Природният парк "Странджа" участва с проект за нестинарските танци, включващ и осемдневен пешеходен преход в Странджа, както и посещения на архитектурни резервати. Кандидатът "Св. Константин, Пещера АД" участва с проект за образователен и научен туризъм - с изследвания в развитието на екосистемите, и с етнографски туризъм. Община Тетевен участва с проект за Васильовската планина, включващ екотуризъм, планински преходи и образователни беседи. Има огромен потенциал за развитието на подобен тип алтернативен туризъм в България, отбеляза председателят на Държавната агенция по туризма.

Източник: БТА

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук