Всички Новини Хотелиерите в Слънчев бряг обобщиха своите искания към държавата

Хотелиерите в Слънчев бряг обобщиха своите искания към държавата

slunchev_brqgДнешният протест на хотелиерите в Слънчев бряг приключи с конкретни искания към държавата и държавните институции.

Протестиращите обобщиха своите апели във всеобща декларация, която ще бъде изпратена до министър-председателя Сергей Станишев, министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, до Министерството на транспорта и до Държавната агенция по туризъм.

В декларацията те посочват като искане номер едно инфраструктурата в комплекс Слънчев бряг да премине към община Несебър, като държавата прояви воля и намери най-подходящата форма как да я предостави на общината.

Настояваме за ясното и адекватно становище на Министерството на икономиката и енергетиката във възможно най-кратък срок и при липсата на такова сме готови отново да излезем на протест, защото за съжаление основните административни лостове на комуникация са почти изчерпани, се посочва в документа.

От Съюза на собствениците на хотели предлагат на 12 май в Несебър да се проведе кръгла маса между Министерството на икономиката и енергетиката, община Несебър и Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг, на която въпросът за инфраструктурата на комплекса да бъде решен.

Второто искане на хотелиерите, посочено в декларацията, е за възможно най-бързото завършване на ремонта на пътя Бургас - Слънчев бряг в района на Равда и Несебър.

Според хотелиерите е недопустимо един от най-натоварените пътища в страната Бургас - Слънчев бряг - Варна да бъде в строеж и да не е завършен за летния сезон. Те настояват най-късно до 15 май едната от лентите на пътя Равда - Несебър да бъде напълно готова, а другата да бъде ремонтирана най-късно до 1 юни.

Собствениците на хотели настояват още до 2010 г., до следващия сезон, пътят от летище Бургас до курорта да бъде напълно завършен и изграден с четири ленти.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук