Всички Новини Кризата изгони туристите от дестинация №2 в света - Испания

Кризата изгони туристите от дестинация №2 в света - Испания

МадридИкономическата криза, която обхвана цяла Европа, започва сериозно да притиска туристическия бранш в Испания.

През първото тримесечие на настоящата година броят на чуждестранните туристи в страната е намалял с 16,3% на годишна база, сочат данните на министерството на промишлеността и туризма на Испания, цитирани от АФП.

Общо 8,9 милиона чуждестранни туристи са отседнали в страната, която е и втората най-предпочитана туристическа дестинация в света, през първите три месеца на годината.

Най-много са намалели британските туристи - с 23,3%. С 2,09 милиона посетители обаче, туристите от Великобритания остават най-многобройните желаещи да почиват в страната.

1,56 милиона германци са посетили Испания за същия период, което е спад с 15,7% спрямо предишната година, следвани от французите (1,19 милиона, или спад с 9,8%).

Предпочитани от чуждестранните туристи дестинации са Канарските острови, Каталуния и Андалусия. Въпреки това, всяка от тях регистрира намаляване на посетителите с над 15%.

Мадрид устоява най-добре на кризата само с 4,4% спад на туристите за същия период на годината.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук