Всички Новини Великата стена е дълга 8852км

Великата стена е дълга 8852км

Китай - Великата китайска стенаДържавното картографско управление на Китай определи точната дължина на Великата китайска стена, съобщава БГНЕС, цитирайки съобщение, поместено на портала Sina.com.
Според последните измервания Великата китайска страна е дълга 8851,8 км. От тях 6260 км са тухлен строеж, 2232,5 км - естествен планински масив, а около 360 км изобщо не представляват стена, а запълнени с вода ровове. Досега в различни справочници се посочваше, че дължината на Великата китайска стена е между 4000 и 6700 км.
Строителството на стената започва в III в. от н.е. До днес са се запазили основно участъци от стената, градени преди 600 г. по време на династията Мин. Първоначално предназначението й е било да пази територията на Китай набезите на чергари, а след това и от монголците. Твърди се, че тя е едно от малкото изградени от жителите на Земята съоръжения, които се виждат от Космоса.

Източник: DarikNews.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук