Всички Новини Топ 10 на винените дестинации

Топ 10 на винените дестинации

Винен туризъмВиненият туризъм отдавна вече не е само ексцентрично преживяване. Той се развива бързо, благодарение на усилията на винарните, които предлагат все по-добри услуги и чревоугоднически храни, заедно с дегустирането на вино.

Списание "Форбс" (Forbes.com) подреди десетте най-добри дестинации за винен туризъм в света.

1. Кастело Банфи (CastelloBanfi.com), Тоскана, Италия
Винарната "Банфи" е открита от Джон Мариани, американски вносител на вино. Това е една от най-величествените винарни в Тоскана, която може да се похвали с красив замък, два великолепни ресторанта, стая за дегустиране и туристически тур из избата.

2. Монтес (MontesWines.com), долината Колчагуа, Чили
Монтес е сред най-известните производители на вино в Чили, но не губи ексцентричността си. Това вероятно е единствената винарна в света, където виното отлежава, докато му пеят грегориански песнопения.

3. Кен Форестър (KenForresterWines.com), Стеленбош, Южна Африка
Стеленбош е смятан за един от най-красивите винарски райони в света, с климат, подобен на средиземноморския, и пейзаж, напомнящ Напа в САЩ, но без тълпите. Производителят на вино Кен Форестър е почерпил опит и знания от долината на Лоара във Франция, преди да приложи в действие знанията си в Южна Африка.

4. Форниер (OFournier.com), Мендоса, Аржентина
Винарната е само на 10 км от Андите, затова на фона й се целогодишно се виждат заснежените върхове на планинската верига. Избата е с модерен дизайн, почти като космически кораб, приземил се насред пустинята.

5. Луин естейт (LeeuWinEstate.com.au), Маргарет ривър, Австралия
В Маргарет ривър се произвеждат невероятни вина. Районът е с красивият пейзаж със стари крепости и е толкова изолиран, че тълпите на практика няма, а винените туристи получават обслужване на изключително високо ниво.

6.Фелтън роуд (FeltonRoad.com), Централно Отаго, Нова Зеландия
Централно Отаго е сравнително ново във винарския бизнес. Това е най-южният винарски район на земята. Той е най-известен с изключителното си пино ноар.

7. Изби Исиос (BodegasYsios.com), Риоха, Испания
Районът се прочу през последните няколко години заради архитектурата си. Дизайнът на винарната е на Сантиаго Калатрава (Calatrava.com) и наподобява планините, сред които е разположена. Що се отнася до виното - то също е фантастично.

8. Куинта ду Портал (QuintaDoPortal.com), долината на Доуро, Португалия
За да стигне до тази винарна, туристът трябва да кара по продължение на тесен, криволичещ път. Затова дегустацията на повече от една чаша вино без нощувка не е добра идея. Винарната разполага с хотел за гости с невероятни гледки.

9. Шато Линк-Баж (LynchBages.com), Бордо, Франция
Бордо е известно като производител на едни от най-добрите вина в света. Доскоро обаче районът нямаше добра репутация, що се отнася до пейзаж или приятни туристически изживявания. Избата обаче вече предлага хотел, ресторанти и шопинг.

10. Петер Якоб Куун Йострих (WeingutPJKuehn.de), Рaйн/Мозел, Германия

Източник: vesti.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук