Всички Новини В "Свети Стефан" в Истанбул ще възродят Българския Великден

В "Свети Стефан" в Истанбул ще възродят Българския Великден

Българският железен храм "Свети Стефан"На 18 април (събота) в навечерието на Великден с великденска служба в българския железен храм "Свети Стефан" край Златния рог в Цариград ще бъде възроден Българският Великден, с който през 1860 г. се полага началото на църковно-народните борби за свобода и независимост - съобщиха от Фондация "Български православен храм св. Стефан в Цариград".

Очаква се стотици българи, предимно от нашата страна, да се съберат в храма, за да посрещнат светлото Христово Възкресение заедно. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и Св. Синод на Българската православна църква, протойерей Кирил Дидов, председател на столичния храм "Свети апостоли Петър и Павел", ще извърши службата.

На 19 април, неделя Пасха, службата на така нареченото Второ възкресение ще се извърши в храма от иконом Ангел Иванов Велков и протойерей Кирил Дидов. Към присъстващите ще се присъединят и цариградските българи, които по традиция посрещат Великден в храм "Св. Иван Рилски" в Българската екзархия.

Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук