Всички Новини Бум от румънци очакват хотелите в Несебър

Бум от румънци очакват хотелите в Несебър

nesebar1
Несебър се готви за голям туристически наплив с началото на тържествата по случай Възкресение Христово. Няколко хиляди гости от страната и чужбина ще посрещнат светлия ден в романтичната обстановка на несебърската атмосфера.

Истински бум от румънци очакват местните хотели.

Съседите са открили в Несебър начина да се докоснат до нещо наистина древно и непреходно покрай най-големия християнски празник. Почти като на поклонение идват чужденците в древния град, тъй като освен, че е връстник на Ерусалим, Несебър е и една от най-старите християнски митрополии в целия свят. Със своите около 40 древни църкви, само на полуострова, мястото е сакрално и неслучайно притежава толкова силна притегателна сила за християните, като една духовна дестинация.

Официалното откриване на летния сезон се подготвя да бъде с пищно тържество на 11 май. Тогава за пръв път от над сто години ще бъде извършено повторно освещаване и инагурация на една от древните църкви - "Св. Стефан". Водосветът ще бъде направен лично от Митрополит Йоаникий.

Целта е в Несебър да бъдат възкресени за нов живот някои от най-старите християнски храмове в Европа, които в момента са само паметници на културата и не са активни от столетия. Тази инициатива на Общината има за цел да направи отново от Стария град едно силно духовно пространство, какъвто той е бил в миналото и да увеличи действащите църкви от минималната единична бройка, която съществува в момента.

Тази година в Несебър бе положено още едно необичайно, но хубаво начало. Градът бе масово украсен със специална Великденска украса. Дървета с червени великденски яйца грейнаха по улиците на града. Тъй като червеното яйце е символът на вечното възраждане на живота над смъртта, украсата в града е именно такава и има за цел да създаде празнично настроение у жителите и гостите.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук