Всички Новини Несебър грабна международен приз за културен туризъм

Несебър грабна международен приз за културен туризъм

nesebar1Община Несебър беше отличена с най-престижната награда "Почетна грамота за многообразно представяне на продукт на културния туризъм" на шестото Международно изложение по културен туризъм във Велико Търново.

Наградата беше връчена лично от кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев. Отличието бе спечелено заради най-богатото предствяне на общината, чрез три компонента.

Художествената експозиция с фотоси отпреди 100 години възкреси образа на Несебър от началото на миналия век. Изложбата наречена "Носталгия по Стария град" предизвика истински фурор сред участниците и гостите на изложението, тъй като освен своята атрактивност, тя представлява един своеобразен документ на времето си.

Древният град бе презентиран също така и с новия филм "Снимка за спомен", с който ще участва във филмовия фестивал "На източния бряг на Европа".

Културният туризъм не е само бизнес, но и работа по идеята да се запази националната идентичност в днешния глобален свят, коментира секретарят на община Несебър Ели Кирилова.

"Носталгия по стария Несебър" бе създадена именно по повод четвърт вековния юбилей по случай приемането на града в списъците на световното културно наследство.

Това създава огромен потенциал за развитието не само на масовия, но и на културния туризъм в Общината, което вече е изведено като приоритет за развитие от кмета на града Николай Димитров.

Несебър е един от най-старите градове не само в Европа, но и в целия свят, в който се пресичат в последователност културните пластове на поне пет цивилизации в човешката история. Градът е включен в световното историческо и културно наследство под егидата на ЮНЕСКО като един безценен паметник, оцелял до днес.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук