Всички Новини България да се рекламира пред българите в чужбина

България да се рекламира пред българите в чужбина

СозополБългария трябва да обърне внимание на българите в чужбина и рекламата ни като туристическа дестинация да бъде насочена и към тях.

Това каза председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова пред БТА.

Родните емигранти са огромен потенциал за бранша, който не е достатъчно използван.

В същото време, не трябва да се загърбват и традиционните пазари като Русия и Германия, както и страните от бившия социалистически блок, тъй като в последните години туристопотокът оттам значително е нараснал, смята Крушкова.

Според нея националната ни реклама като дестинация трябва да се концентрира на няколко основни пазара, за да бъде ефективна. Към момента България се рекламира в 50 страни без съществен ефект.

Има много примери за целенасочена реклама, като Анелия Крушкова посочва Мароко. Правителството на страната насочва усилията си към 6 основни пазара, от които 5 - външни, а шестият приоритет са мароканските емигранти.

Председателят на ДАТ допълни, че ще бъде голяма грешка културните паметници безогледно да се превръщат в туристическа атракция. Така, според нея, ще се повтори картината с черноморското крайбрежие и презастрояването.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук