Всички Новини Обновяват плевенския парк Кайлъка

Обновяват плевенския парк Кайлъка

Парк КайлъкаЕтапно обсъждане на Плана за управление на парк "Кайлъка" организира плевенската Областна администрация, съобщи областният управител Цветко Цветков, цитиран от Дарик радио.

До празника на града - 15 май, ще бъде организирано голямо обществено обсъждане на Плана в окончателния му вид и той ще бъде внесен за одобрение в Министерството на околната среда и водите, допълни Цветков. Заедно с това ще бъдат внесени и два проекта, разработени от Областна администрация и касаещи "Кайлъка".

Първият е разработен съвместно с неправителствени организации по линия на еврорегион Плевен - Олт. Проектът е на стойност 390 000 евро и предвижда облагородяване на пешеходната зона в началото на "Кайлъка" - поставяне на нови пейки и на много стационарни маси за игра на шах и табла под сенките на дърветата.

Той е бил утвърден като успешен в Министерството на регионалното развитие и благоустройството по програма ФАР, но е попаднал в групата, чието финансиране е спряно. Това е наложило проектът да бъде разширен в рамките на около 950 000 евро и този месец ще бъде внесен за финансиране по ОП "Трансгранично сътрудничество", обясни областният управител.

С разширението на проекта се предвижда и осветление на стойност около 500 000 лв. в партерната зона на Кайлъка.

Следващата седмица Цветков продължава консултации с италианска фирма и проучва възможностите за вкарване на друг мащабен проект в Европейската комисия за финансиране. Тази концепция, която сме разработили, включва над 40 проекта, касаещи един или друг акцент за развитието на "Кайлъка", каза той.

Този месец ще се гледа в междуведомствената комисия молбата за финансиране проекта за почистването на река Тученишка, който е на стойност около 50 000 лв, информира още Цветко Цветков.

Източник: travel.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук