Всички Новини Хърватия отмени визите за украинци и руснаци като антикризисна мярка

Хърватия отмени визите за украинци и руснаци като антикризисна мярка

ДубровникХърватия отмени визите за граждани на Русия и Украйна за целия туристически сезон, от 1 май до 31 октомври, предаде ИТАР-ТАСС.

Решението бе взето от хърватското правителство в рамките на приетия вчера План за действие в областта на туризма.

Освен това, бе разрешено на руски самолети от старо поколение, например Туполев, да се приземяват на хърватски летища. Досега, в рамките на строгите европейски изисквания, това беше забранено.

Хърватският министър на туризма Дамир Байс заяви, че се обмисля възможността за облекчаване на визовия режим и за туристи от Китай, Кувейт, Индия, Йордания, Катар, Оман и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Външният министър Гордан Яндрокович посочи, че министерството се обявява за улесняване на издаването на визи за чужденците, притежаващи шенгенска виза.

"Опитваме се да организираме издаване на визи и на летищата в Загреб, Сплит, Дубровник и Пула", добави той.

Източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук