Всички Новини Айфеловата кула в стачка

Айфеловата кула в стачка

Айфеловата кулаЕдин от най-посещаваните туристически обекти в света - Айфеловата кула в Париж, бе затворена в сряда заради стачка на служителите, които искат по-добро качество на посрещане на гостите и безопасност както за посетителите, така и за служителите, предаде Франс прес.

Служители на Айфеловата кула раздаваха на туристите листовки на френски, английски и испански, които гласяха: "Айфеловата кула е затворена с цел по-добро качество на посрещането, безопасността на гостите и на служителите и гаранция за запазване на работните места. Тя не познава кризата и е имала над 6,9 млн. посетители през 2008 г."

Ръководството на Айфеловата кула (Tour-Eiffel.fr) отказа коментар.

През 2008 г. Айфеловата кула записа нов рекорд по посещаемост с 6,93 млн. гости, от които 75% са били чужденци.

Тя принадлежи на парижката община, която в края на 2005 г. е поверила поддръжката и експлоатацията й на Дружеството за експлоатация на Айфеловата кула за срок от 10 години.

Парижката община държи 59,9% от акциите в тази фирма. През 2008 г. оборотът й е бил 64 млн. евро.

Източник: vesti.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук