Всички Новини "Площад на розата” в село Столетово

"Площад на розата” в село Столетово

Село СтолетовоВ центъра на подбалканското село Столетово, намиращо се в долината на розите – Община Карлово, днес се засаждат 835 рози. Това е първото село у нас, което засажда толкова розови храсти, за да облагороди центъра си, според жителите му.

Добре поддържаният площад, с които се гордеят всички живеещи ще се промени и поднови благодарение на интересните фигури в зелените площи, а във всички преминаващи ще предизвика възхищение, че едно селце има такъв градски площад –  чак за завиждане. Багрите от цветове в китните алеи ще допринесат за доброто настроение и грейнали усмивки.

Инж. Найденов – кмет на Община Карлово сложи началото на засаждането на розите, като пожела: "Пъстротата и уханието на розите да ни направи по-добри и погледнем тази цветна градина с весели очи, да пазим онова, с което се гордеем, че живеем в розовата долина”!

Кметът на с. Столетово – г-н Славчо Тодоров изказа най-сърдечните си благодарности към кмета на Карлово и жителите на селото за осъществения проект.

От днес площадът в Столетово ще носи името "Площадът на розата” . Всяка една от засадените рози е на жител от населението , които заявиха, че с радост ще обгрижат цветята, за да носят добро настроение на жителите на селото и неговите гости.

Източник: selo.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук