Всички Новини Турция се рекламира в САЩ като евтина дестинация

Турция се рекламира в САЩ като евтина дестинация

kushadasa1Турските власти се надяват да привлекат повече американски туристи чрез рекламната кампания, която представя съседната нам страна като евтина (low cost) дестинация.

Идеята е приветствана от собствениците на ваканционни имоти по средиземноморското крайбрежие, чийто основен доход идва от туристите.

С настъпването на кризата по света туристопотокът намалява и това притеснява хората, чийто живот буквално зависи от посетителите през лятото, коментира пред Property Wire Греъм Холдинг, който притежава ваканционни имоти в Анталия (Турция) и родното Банско.

Според него България също би могла да се насочи към американския пазар по примера на Турция, която вече активно се рекламира чрез билборди, по телевизията, в пресата, както и чрез по-нетрадиционни методи, вместо собствениците на ваканционни имоти у нас да се притесняват от все по-намаляващите резервации.

В рекламите Турция е представена като атрактивна дестинация с модерни градове, разнообразна природа и множество културно-исторически паметници. Това ще популяризира страната като подходяща за всякакъв вид туризъм.

Турското аташе по туризма и културата в Ню Йорк прогнозира, че страната му ще бъде посетена от 5 процента повече туристи в сравнение с миналата година, докато в България, Гърция и Хърватия се очаква сериозен отлив на посетители. "Тайната" се крие в предприетата агресивна рекламна кампания, казва той.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук