Всички Новини Гърция и Турция топ дестинации за майските празници

Гърция и Турция топ дестинации за майските празници

img_6336Топ дестинации покрай Великден и майските празници продължават да бъдат Гърция и Турция, както и африканските Тунис и Египет, сочат данни на туроператорите.

Търсят се и екскурзии в Западна Европа. От тях най-сериозният интерес е към Италия и Испания, както и комбинирани автобусни пътувания, които преминават през няколко държави.

Хърватският град Дубровник е една най-предпочитаните дестинации за българите по време на майските празници.

В момента екскурзиите там се нареждат на второ място по резервации след Гърция, съобщи председателят на контролния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Ирина Найденова.

За почивните дни компаниите са подготвили чартър до Дубровник и именно тези програми са се оказали най-привлекателните,  уточни още тя.

Туроператори твърдят, че от години имат интерес към страната, но поради недобрата инфраструктура засега не е имало толкова много резервации. Самолетните програми обаче рязко са вдигнали записванията. Средната цена на 4-дневен пакет в Дубровник със самолет е около 400 евро от София и около 430 евро от Варна.

Допълнително се заплащат и летищни такси. Екскурзиите с автобус пък варират между 190 и 250 евро в зависимост от категорията на хотела и обиколната програма.

По данни на Найденова нова чартърна програма за Хърватия ще има в края на септември, когато също е предпочитано време за екскурзии.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук