Всички Новини Занаятчийска Работилница в Шумен

Занаятчийска Работилница в Шумен

plakat-zanaiatiОт 27 до 29 септември в Мраморното фоайе на Регионалния исторически музей – Шумен ще се проведат занаятчийски демонстрации на следните занаяти – грънчарство, ножарство, плетене с беленица, мутафчийство и шекерджийство (28 септември). Демонстраторите на посочените занаяти са майстори от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”. Участие в мероприятието ще вземат и членове на Регионалната занаятчийска камара в Шумен и ученици от Общинския детски комплекс, които ще демонстрират своите умения в изработката на дърворезба, макраме и рисуване на стъкло. Посетителите ще имат възможност не само да видят работата на майсторите-занаятчии, но и да се включат в изработката на съответните изделия.

Освен това гостите на музея ще могат да разгледат постоянната експозиция и двете временни изложби „Отминало настояще” и „Сюжети от Египет”. Първата представя подаръците на Тодор Живков, получавани от него в качеството му на държавен глава на България в продължение на повече от три десетилетия – произведения от кристал, слонова кост, порцелан, желязо, мед, сребро, позлата, дърво, кожа, копия на уникати, инкрустирани със скъпоценни камъни, предмети, носещи белезите на националната и културна идентичност на всяка една нация. Втората изложба е съставена от образци на египетското изкуство, сред които глава на мумия и шест бронзови статуетки на египетски божества.

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук