Всички Новини От 10 до 17% намалиха цените на услугите за новия зимен сезон в Пампорово

От 10 до 17% намалиха цените на услугите за новия зимен сезон в Пампорово

От 10 до 17% намалиха цените на услугите за новия зимен сезон в ПампоровоОт 10 до 17% са намалени цените на услугите за новия зимен сезон в Пампорово. Това каза за радио „Фокус" - Смолян Панталей Мемцов - председател на Регионална туристическа асоциация „Родопи". Той обясни, че договорите за този зимен сезон са сключени в началото на годината, тъй като въз основа на тях се издават брошури и по тях клиентите се ориентират и записват реално престоя си в курорта. „Всичко това, което говорим като намаление от 10 до 17%, сме го отразили вече в тези договори и се надяваме, че съвместно ние, които предоставяме услугата и туроператорът, който продава самата услуга, с общи усилия, благодарение на по-ниски цени, да постигнем добра запълняемост на базата", каза Мемцов. По думите му цените са достъпни и за българите, но те са други и се уточняват на място. „Затова посочваме, че намалението на цените варира между 10 и 17%", посочи Мемцов. Той обясни, че договорите, които касаят туроператорите са едни, за българските туристи са други. Цените за българи също са намалени и тази година ще разчитат много на български туристи. По думите му след отварянето на пункта Златоград - Термес се опитват да привлекат и гръцки туристи. Сключват договори и очакват да има и гръцки групи. Миналата година са били епизодични и индивидуални, а сега се надяват да тръгнат по-масово и групово към Пампорово.
Мемцов каза още, че през зимата ски услугата е основният продукт, който се продава и всичко, което е свързано с този ски продукт като това са шейните, ледената пързалка, организират се допълнителни мероприятия, които са свързани с популяризиране на Родопите, на родопската къща, чевермето и т.н. Това е извън ски услугата, като атракция за запълване на свободното време на туристите. Тази година ще има и допълнително нощно осветление и ще покрива по-голяма част от пистите. И досега е имало такова осветяване, но е било в малък участък, а тази година ще се осветява по-голям участък, който ще е по-привлекателен за любителите на снежните спортове, който желаят нощно каране.

Източник: информационна агенция Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук