Всички Новини Археологическият музей в Пловдив отваря врати

Археологическият музей в Пловдив отваря врати

Археологическият музей в Пловдив отваря вратиСлед 17 години Археологическият музей в Пловдив ще отвори врати. Това заяви общинският съветник и директор на музея Костадин Кисьов. Откриването ще бъде на 12-ти октомври от 11 часа на площад Съединение 1. Това е най-модерният музей в България похвали се Кисьов и подчерта, че ремонта му е бил изцяло финансиран от Община Пловдив.
Откриването му се забави с около месец, за да могат да се създадат подходящи условия за съхранение на 3-те хиляди експоната.

Сред атракциите на музея ще бъде възстановеното тракийско жилище от 5 000 г. пр. Хр. То ще бъде възпроизведено с намиращите се в него върбови клони, каменно-глинени мебели и примитивен стан. Автентичното жилище е открито в землището на асеновградското село Долнослав. Друго предизвикателство за туристите е подова мозайка, която е украсявала жилище в периода І-ІV в. сл. Хр.
Останалите зали представят земите ни през различните исторически периоди - V-ІІІ хилядолетие пр. Хр., Средновековието, античния Филипопол, Златната зала.

 

Източник: dariknews.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук